Raw frozen cakes s pistáciemi a mangem
Raw frozen cakes jsou skvělým řešením, pokud vás honí mlsná v létě – jsou sladké díky datlím a kokosovému mléku. Dodají vám energii a jsou ledově dobré. Vyzkoušejte tuhle variantu s pistáciemi a mangem.
Ingredience na 8 raw frozen cakes:
200ml kokosového mléka
(třeba Wild and Coco je bez přidaných konzervantů)
2 hrsti kešu ořechů
1 hrst pistácií
3 datle Medjool
50g 100% čokolády
2 zralá manga
kakaové nibsy
kokosové plátky
Postup:
V mixéru rozmixujeme kokosové mléko s kešu, pistáciemi a datlemi. Oloupaná manga taky, do jemné konzistence. Čokoládu si rozehřejeme, aby byla tekutá.
Pak přijde na řadu vrstevní – na dno vyklápěcích formiček na muffiny naliji trochu čokolády, pak ořechovou směs a nakonec mango pěnu.
Nechte zmrazit a před tím, než se do nich pustíte, je ozdobte trochou kokosových chipsů a kakaovými zlomky.
Mango
Mango je tropické ovoce, které má svůj prapůvod v Indii. Pěstuje se ale hojně i v ostatních oblastech kolem rovníku, i tady na Kanárských ostrovech.
Patří k nejoblíbenějším druhům ovoce pro svou chuť i barvu. Hodí se jak do sladkých, tak do slaných receptů (chatní, saláty, ryby).
Co se týče zdraví prospěšných látek, tak je mango bohaté na polyfenoly, především mangiferin, který pomáhá pokožce bojovat s UV zářením. Krom toho obsahuje vitaminy C, E a některé minerály.
© via pixabay.com
Pistácie
Pistácie rostou na řečíku pistáciovém a jejich barva je jak jinak než pistáciově zelená.
Stejně jako ostatní ořechy, i pistácie jsou bohaté na nenasycené tuky – hlavně omega-9 kyseliny, vitamín B6, železo, fosfor a měď. Mají nízký glykemický index a působí jako afrodiziakum, zajímavé, že?
Můžete si z nich vyrobit i domácí pistáciové mléko nebo máslo.
© via pixabay.com
Použité externí odkazy:
Mango: co obsahuje exotické ovoce [online]. [cit. 2023-08-19]. Dostupné z: https://www.vitalia.cz/clanky/mango-ovoce-co-obsahuje/
Pistácie: vše, co o nich potřebujete vědět [online]. [cit. 2023-08-19]. Dostupné z: https://www.ochutnejorech.cz/blog/pistacie/